Friværdien steg i snit 64.000 kr. sidste år

Sidste år steg friværdien for den gennemsnitlige bolig med 64.000 kr. Der var for første gang i 10 stigninger i hele landet.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

2016 var højest sandsynligt et godt år for dig, hvor du er boligejer. I gennemsnit tjente boligejere 64.000 kr. på landsplan, og det bringer den samlede gennemsnitlige friværdi op på 672.000 kr. – det højeste niveau i otte år. Det skriver Nykredit i en pressemeddelelse.

”Fremgangen på landsplan skyldes primært, at boligformuen blandt husejerne er løbet i vejret, hvilket skyldes stigninger i huspriserne,” siger boligmarkedsanalytiker i Nykredit, Jacob Isaksen.

Og du kan som husejer godt forvente, at friværdierne vil stige igen i 2017, mener Jacob Isaksen.

”Vi forventer, at huspriserne på landsplan vil stige med knap 4 pct., og dermed kan boligformuen meget vel slå rekorden fra 2007,” siger han.

Gælden steg også

Når huspriserne stiger i en tid, hvor renterne er lave, og flere kommer i job – så økonomien generelt er bedre – så stiger efterspørgslen også på lån.

Og derfor steg boliggælden i 2016 til et rekordhøjt plan, skriver Nykredit, som forventer, at gælden vil stige yderligere i 2017.

Tags

Anbefalede artikler