Forlang 5 - 10 % rabat ved boligkøbet

Selv om københavnske lejligheder er faldet 15 - 20 % i pris, får køberne stadig betydelige rabatter på den senest offentliggjorte pris, viser redaktionens gennemgang af 10 afsluttede handler i Københavnsområdet. På landsplan er der intet, der taler for, at billedet ser anderledes ud, men køberne skal dog ikke sætte næsen op efter 15 - 20 % rabat, lyder det fra ejendomsmæglerkæden EDC.

BOLIG

‘Side 1: Forlang 5 – 10 % rabat ved boligkøbet’

Har du tilstrækkelig tålmodighed og er du god til at tinge om prisen, kan der i nogle tilfælde være flere hundrede tusinde kroner at spare ved at give et lavere bud på din drømmebolig, end blot betale den pris som ejendomsmægleren forlanger.

Redaktionens stikprøveundersøgelse på det københavnske boligmarked viser, at 9 ud af 10 lejligheder bliver solgt til priser, der ligger 3 – 15 % under den officielle salgspris.

I gennemsnit viser mini-undersøgelsen, at de 10 lejligheder er blevet solgt 7 % under mæglerens udbudte pris.

Det seneste prisfald på lejlighederne kommer i de fleste tilfælde efter, at priserne i forvejen er nedsat med 10 – 15 % siden lejligheden blev sat til salg første gang. Ejendomsmæglernes argumentation om, at prisen nu er “den rigtige”, da lejligheden allerede er sat ned i pris, ser dermed ikke ud til at holde vand.

På den anden side viser stikprøven også, at køberne ikke bør sætte næsen op efter eksorbitante rabatter på 15 – 20 % af salgsprisen, hvilket EDC-gruppen da også tidligere har anført i en generel kommentar til udviklingen på landsplan..

“Den omfattende fremstilling af krise på boligmarkedet har fået mange købere til at antage, at der kan slås både 15 og 20 % af den udbudte salgspris, men sådan er virkeligheden ikke. Mange steder er salgspriserne slet ikke faldet, men rent faktisk steget gennem 2007. Desuden er det sådan, at de boliger, der sættes til salg i dag udbydes til en realistisk salgspris, og de, der har været til salg gennem længere tid allerede er justeret ned i pris”, siger kommunikationschef, Jan Nordmann fra EDC-gruppen.

Størst prisafslag på nybyggede lejligheder

Redaktionens undersøgelse viser en udpræget tendens til, at køberne får det største prisnedslag på de mange nyopførte lejligheder i København.

Eksempelvis blev en lejlighed på Clara Pontoppidans Vej i november udbudt til 1.995.000 kroner, mens skødet på samme lejlighed blev tinglyst i januar med en købspris på 1.895.000 kroner.

Et andet eksempel dokumenterer, at en lejlighed på Amerika Plads på Østerbro i august blev udbudt til 3.595.000 kroner, mens skødet på den samme lejlighed er tinglyst i januar til en pris på 3.100.000 kroner. I forvejen var prisen på lejligheden nedsat med 9,5 %.

Også på det ellers populære Islands Brygge har det været muligt at opnå betydelige rabatter. Således er en nyopført lejlighed i H.C. Hansens Gade i skrivende stund sat til salg til 4.895.000 kroner, mens en identisk lejlighed i samme opgang, men en etage højere oppe, i januar blev registreret solgt for 4,5 mio. kroner.

Også her var en tidligere prisnedsættelse på 600.000 kroner ikke til hinder for endnu et afslag i prisen på denne gang 295.000 kroner.

‘Side 2: Forlang 5 – 10 % rabat ved boligkøbet’

Tags

Anbefalede artikler