Flyt til mindre storby og spar store penge

Der er mange penge at spare, hvis du køber ejerlejlighed i en mindre storby fremfor landets største byer.

BOLIG

Det er populært at bo i landets største byer – og derfor er det også rigtig dyrt.

Men sætter man storbyambitionerne blot en anelse ned og køber lejlighed i en af landets mindre storbyer, kan man samtidigt sætte boligudgifterne gevaldigt ned.

Det viser en ny opgørelse, hvor boligsiden.dk har opgjort den månedlige nettoydelse for ejerlejligheder til salg i de ti største kommuner i landet. De viser, at det koster kassen af bo i hovedstaden.

“Hele 40 procent af alle udbudte ejerlejligheder i København koster over 12.000 kr. (om måneden, red.), mens det gælder for næsten 60 procent i Frederiksberg. Derimod er der kun cirka 70 ejerlejligheder til salg i de to hovedstadskommuner, som kan fås for under 5.000 kr. Det svarer til godt to procent af de knap 3.500 ejerlejligheder, der er udbudt i de to hovedstadskommuner,” forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk

Derimod kan det godt betale sig at kigge på bolig i landets tiende største kommune, Roskilde, som også er godt med på de billige priser, selvom den kun ligger omtrent 30 kilometer København. I Roskilde koster cirka halvdelen af ejerlejlighederne under 8.000 kroner om måneden.

I en mindre storby som Randers er det samme billede. Her koster mere end halvdelen af alle lejligheder under 5.000 kroner om måneden, og kun tre procent af ejerboligerne koster over 12.000 kroner i månedlig nettoydelse.

Den jyske “hovedstad”, Århus, der er den næststørste kommune i Danmark, koster godt halvdelen af boligerne over 8.000 kroner og tyve procent koster mere end 12.000 kroner. Så her kan det betale sig at flytte til en anden stor jysk by.

For i Aalborg, Esbjerg, Kolding og Horsens koster kun mellem otte og 14 procent af ejerlejlighederne over 12.000.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display