Flere lejere bliver smidt på gaden

Landet største boligselskab KAB har oplevet en stor stigning i antallet af udsættelser. Lejerne kan ikke betale husleje.

BOLIG

KAB har de første syv måneder af året oplevet en betragtelig stigning af beboere, som de er nødt til at sætte på gaden, fordi lejerne ikke har betalt husleje.

2010 var ellers det år, hvor boligselskabet historisk set havde sat flest mennesker på gaden, men allerede nu er der 21 procent flere udsættelser end sidste år. Det svarer til 48 flere husstande.

De mange udsættelser bekymrer administrerende direktør i KAB Jesper Nygård.

“Der er en eller anden tendens til en voksende fattigdom, for der er nogle mennesker på offentlige ydelser, som har meget få penge,” siger Jesper Nygård.

Jesper Nygård peger på, at det ikke bare er folk, som har sat sig lidt for hårdt i det og har brug for en billigere bolig.

“Det uhyggelige ved det her er, at vi sætter rigtig mange beboere på gaden fra de billigste boliger, og derfor er det i nogle tilfælde et strukturelt problem, som samfundet skal løse,” siger Jesper Nygård, og fortsætter:

“Hvis man ikke har råd til at bo i KAB’s billigste boliger, så har jeg meget svært ved at se, at man har råd til at bo nogen steder,” siger den administrerende direktør.

Han mener, at der skal sættes større fokus på problemet, for ellers kan det blive meget dyrt for samfundet at genhuse de mange lejere, der ikke kan få tingene til at hænge sammen.

“Det er noget af det værste, der kan ske i folk liv, at miste sin bolig,” siger Jesper Nygård.

Tags

Anbefalede artikler