Flere boligejerne snupper de sikre lån

Nye tal fra Danmarks Nationalbank viser, at danske boligejere i stigende grad vælger de mere sikre fastforrentede boliglån.

BOLIG

Risikoen for rentestigninger er for alvor rykket ind i danske boligejeres bevidsthed. Flere vælger nu at sikre sig mod rentestigningerne ved at tage fastforrentede boliglån.

Nye tal fra Danmarks Nationalbank viser, at hvor 20 procent af alle lån sidste år var fastforrentede, så der det nu 35 procent af lånene, der er fastforrentede.

Den udvikling er i tråd med tidligere tiders situationen, hvor renten har været stigende.

“Udviklingen understreger, at flere vælger at sikre sig mod rentestigninger, hvilket hænger sammen med, at rentestigninger er rykket mere ind på lystavlen de sidste par måneder, og fylder derfor også det mere i boligejernes bevidsthed, når de modtager rådgivning om realkreditlån,” siger seniorøkonom i BRFkredit, Mikkel Høegh.

Udviklingen betyder dog ikke, at danske boligejere er gået i rente-panik og nu løber skrigende væk fra rentetilpasningslånene.

“Nationalbankens tal sætter også en streg under, at boligejerne i høj grad fortsat foretrækker rentetilpasningslån. Det skyldes, at forskellen i den månedlige ydelse fortsat er relativ stor, hvilket betyder, at mange bliver fristet af den lave ydelse her og nu. I sig selv er dette ikke noget problem, hvis man har råd til de rentestigninger, der venter i horisonten,” lyder det fra BRFkredit, der mener, at det fortsat er langt størstedelen af boligejerne, der har råd til rentetilpasningslånene.

Tags

Anbefalede artikler