Flere boligejere kommer i klemme

150.000 boligejere er havnet i den situation, at gælden i huset overstiger værdien. En stigning på 50 procent på et år.

BOLIG

De faldende boligpriser har gjort adskillige danske boligejere “teknisk insolvente”. Det betyder kort og godt, at gælden i deres bolig overstiger værdien, og hvis de bliver tvunget til at sælge, er det med et tab til følge.

Men så længe du ikke skal skille dig af med din bolig, er der ingen grund bekymring, lyder det fra Sydbanks chefanalytiker, Christian Hillingsøe Heinig:
“Det er først, hvis du kommer ud for noget uventet, der gør, at du bliver nødt til at sælge din bolig, at det kan blive et problem. Det kan være skilsmisse, dødsfald eller at du bliver fyret fra dit arbejde,” forklarer han.

Sydbank skønner, at der i slutningen af 2009 var mere end 150.000 teknisk insolvente boligejere i Danmark.

Det er en ganske voldsom stigning i forhold til bare et år tidligere, da cirka 100.000 boligejere skyldte mere væk til realkreditselskabet, end deres bolig kunne indbringe ved et salg.

Tallene tager dog ikke højde for, om de pågældende boligejere har anden form for formue, der kan opveje gælden i boligen.

Noget tyder på, at stigningen i antallet af teknisk insolvente boligejere er fladet ud i årets sidste kvartaler og har nået et foreløbigt højdepunkt:

“Det ser ikke ud til, at boligejerne vil blive helt så hårdt ramt i 2010 på grund af mindre prisstigninger på boligmarkedet,” siger Christian Hillingsøe Heinig.

Teknisk insolvente boligejere

Kilde: Sydbank

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display