Find din største el-synder

Se, hvordan du undersøger, om det er køleskabet eller dit tv, der dræner dit energibudget.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Når elregningen kommer ind ad brevsprækken, får du et indtryk af, hvor meget energi du bruger. Men den fortæller dig ikke, om det er dit tv eller køleskabet, der er skyld i, at regningen er højere end normalt eller naboens.

”Det kan derfor være svært at gennemskue, hvad der får elregningen til at stige, og hvor du skal sætte ind, hvis du gerne vil spare på strømmen. Derfor er det en god idé at bringe en energimåler i spil,” siger Benny Hebsgaard, der energirådgiver hos energiselskabet NRGi.

En energimåler sættes direkte i stikkontakten og måler elforbruget særskilt for hvert tilsluttet apparatet i dit hjem. Ofte vil energimålere kunne købes for få hundrede kroner, og de penge er hurtigt tjent hjem igen, hvis du får afsløret et meget strømsugende apparat. Alternativt kan du ofte låne en på biblioteket eller af dit energiselskab.

Det er i den forbindelse ofte apparaternes standby-funktion, som er kilden til et højt elforbrug og alder, mærke og funktioner spiller også ind, når det samlede forbrug skal gøres op.

Tags

Anbefalede artikler