Fejl gør regningen til ejendomsmæglere dyrere

Et rutinetjek i klagesager viser, at mindst hver femte ejendomsmægler har opkrævet penge for udgifter, de ikke har dokumentation for.

BOLIG

Er du ved at sælge din bolig, så skal du være opmærksom på den faktura, du får fra din ejendomsmægler.

Den kan nemlig meget vel være fyldt med fejl.

Det viser en gennemgang, som Søndagsavisen har lavet, af de seneste 50 kendelser fra Klagenævnet for Ejendomsformidling.

Her havde mere end hver femte ejendomsmægler opkrævet penge for udgifter, de ikke havde dokumentation for. Dertil kommer, at det i 9 ud af 10 tilfælde slet ikke var overfakturering, kunden havde klaget over.

Klagenævnet for Ejendomsformidling har selv opdaget disse fejl i forbindelse med behandlingen af den oprindelige klage.

Nævnet fører dog ikke statistik over, hvor ofte de falder over fejl i regningerne, men Ulla Langer mener, at Søndagsavisens undersøgelse giver er realistisk billede.

- Vi finder fejl i en stor del af sagerne. 20 procent lyder ikke helt skævt, siger hun.

I Forbrugerrådet er man ikke tilfredse med det resultat.

- Vi er nødt til at stole på, at der er tale om simple forglemmelser, Men det er for dårligt, at det sker så ofte, og det er noget, der må rettes op på, siger jurist Maria Hyldahl.

Hun opfordrer ejendomsmæglernes kunder til at gå de enkelte punkter grundigt igennem med mægleren, allerede når man får formidlingsaftalen.

Hos Dansk Ejendomsmæglerforening mener man umiddelbart også, at fejl i hver femte sag er for meget.

- Der er ikke tilfredsstillende. Her må mæglerne blive bedre, siger Steen Winther-Petersen, der er formand.

Cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening,Troels Theill Eriksen, mener dog ikke at tallene er et udtryk for et generelt problem.

- Der er vel omkring 3000 ejendomsmæglere, og vi har altså 10 kendelser her. Så det er 10 ud af 30.000 mæglere -så det med at det skulle være tyve procent af mæglerne, det holder jo slet ikke stik, mener han.

Tags

Anbefalede artikler