Fang fordelene med energirigtig bolig

Energirenovering er en god forretning for både dit kontoudtog og dit dagligliv

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Med både håndværkerfradrag for grønne tiltag og ønsker til energisektoren om mindre energiforbrug i private hjem har de danske politikere gennem længere tid fokuseret på de almindelige danskeres energiforbrug. Energirenovering er dog mere end en politisk døgnflue - du kan både spare og tjene penge ved at energioptimere din bolig.

Skru ned for termostaten

Energirenovering og energioptimering betyder, at du får en lavere varmeregning. Det bedste energimærke, en bolig kan have, hedder i øjeblikket A2020, og det næstbedste hedder A2015. Har et typisk parcelhus det næstbedste energimærke, vil de årlige udgifter til fjernvarme ligge på omkring 2.900 kr. Har huset energimærke G, stiger den årlige varmeregning til omkring 29.000 kr.

Sundere indeklima

Bliver din bolig energirenoveret, stiger sandsynligheden for, at indeklimaet bliver bedre. F.eks. kan den gode tætning og efterisolering hæve indetemperaturen og fjerne træk i din bolig.

Højere salgspris

Hvor meget salgsprisen stiger, hvis din bolig har et godt energimærke, kan være svært at måle. Tager du udgangspunkt i to fiktive huse, der har samme beliggenhed, vil du kunne få 47.000 kroner mere for et hus med energimærke A2010 i forhold til trinnet lavere, energimærke B. Er springet fra A2010 til energimærke G, kan prisforskellen være helt op mod 500.000 kroner.

Set over hele skalaen betyder én karakter højere på energimærkningen en teoretisk stigning i husprisen på gennemsnitligt i omegnen af 85.000 kroner.

 

Tags

Anbefalede artikler