Færre boliger at vælge imellem

Der er færre ejerboliger til salg på nettet nu i forhold til for et år siden. Økonom kalder det godt nyt.

BOLIG

Nettet svømmer ikke over af så mange boliger til salg nu som for et år siden. Realkreditrådets boligudbudsstatistik viser, at der i juni var 64.215 ejerboliger til salg på nettet – 6753 færre end på samme tid sidste år.

Det er alle boligtyper, der bliver færre af. Lige nu er der 43.823 parcel- og rækkehuse til salg – 3360 færre end for et år siden. For lejligheder er udbuddet skrumpet med 2974 det seneste år, så der i dag kun er 8.321 ejerlejligheder til salg.

Og der er også blevet færre fritidshuse at vælge mellem. Lige nu er der 12.071 til salg – det er 419 færre end sidste år.

- Selvom der i dag står færre parcel- og rækkehuse til salg, er udbuddet stadig stort i historisk sammenhæng, siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet og fortsætter:

- For ejerlejligheder har det faldende udbud derimod bragt antallet af ejerlejligheder til salg et stykke under sit historiske gennemsnit. Med andre ord har familier på jagt efter en ejerlejlighed ikke længere så meget at vælge imellem, siger han.

Realkredit Danmarks cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig siger, at tallene er godt nyt for boligmarkedet.

- Selv om det store fald ikke et udtryk for, at der for alvor er kommet rigtig gang i boligmarkedet, så er det faldende boligudbud alt andet lige med til at mindske det nedadgående pres på boligpriserne, siger cheføkonomen.

Der er også sket en svag stabilisering af udbudspriserne. Udbudsprisen på et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter er faldet med 90.000 kroner, mens en ejerlejlighed på 80 kvadratmeter er blevet 10.000 kroner billigere.

Der er dog tegn på, at udbudspriserne har stabiliseret sig en smule.

- Selvom ejerboliger står til salg til lavere priser end for et år siden, er det tredje måned i træk, at udbudsprisen på ejerlejligheder er en smule højere end i den forgangne måned, siger vicedirektøren i Realkreditrådet.

- Man skal være varsom med at tolke på få måneders observationer, men vi ser så småt en tendens til mere stabile udbudspriser, siger Jan Knøsgaard.

Tags

Anbefalede artikler