Færgen er hans hjem - og største investering

En bolig behøver ikke stå på fast grund. Husbåde bliver stadig mere populære, selv om der følger mange udfordringer med. For Ture Andersen lykkedes projektet, men det har krævet en masse arbejde samt en investering på omkring 3 millioner kroner.

BOLIG

Normalt hænger en spisebordslampe nogenlunde over midten af bordet. Det gør den for så vidt også hjemme hos Ture Andersen. Men kun nogle gange. Lampen, bordet og Ture Andersen befinder sig nemlig ikke i en helt almindelig bolig, men på husbåden Ourø. Denne efterårsdag sætter blæsten godt gang i vandet i Sixtusbassinet ved Holmen i Københavns havn, og det får lampen til at svinge ganske betragteligt fra side til side. Udsigten til Marmorkirken og mastekranen på Holmen ændrer sig også synligt i takt med bådens vuggende bevægelser fra side til side.

Husbåden har været i Ture Andersen besiddelse siden 2004. Oprindeligt sejlede båden, eller rettere færgen, mellem Holbæk og Orø i Isefjord i over 40 år, indtil den blev taget ud af drift i 2003. Fra 2004 brugte Ture Andersen sammen med sin daværende kæreste to år på at gøre færgen beboelig, få den finansieret og ikke mindst finde en plads i havnen til færgen ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display