Energimærket har værdi

Energimærket er lovpligtigt og omfatter alle énfamilieshuse, ejerlejligheder og øvrige ejendomme til helårsbeboelse på under 1500 kvadratmeter

BOLIG

Hensigten med energimærket er, at boligejerne skal fokusere på energiforbruget og mulige besparelser.

Et energimærke er en rapport, der indeholder en vurdering af husets energimæssige tilstand, ledsaget af en beregning af, hvad en gennemsnitsfamilies forbrug vil være i forhold til boligens størrelse. Med Energimærket følger en energiplan, der rummer forslag til eventuelle energibesparelser/forbedringer, og en oversigt over, hvad besparelserne vil være, hvis forbedringerne gennemføres.

Du er som sælger forpligtet til at få din bolig energimærket. Et energimærke må ikke være ældre end tre år, når boligen skal sælges. Energimærket udføres af godkendte energikonsulenter, som ofte er de samme som dem, der udfører tilstandsrapporter.

Energimærket kan have betydning for salgsprisen, hvis din bolig er dårligt isoleret eller opvarmes med en uhensigtsmæssig og dyr varmekilde.

Den officielle hjemmeside for ordningen er www.emsekretariat.dk. Siden er dog på grænsen til det ubrugelige for almindelige boligejere. Uddybende oplysninger kan med større held søges hos de firmaer, der tilbyder at udføre energimærket.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display