Ejerlejlighed eller kollegieværelse?

Er man studerende kan det betale sig at regne lidt på muligheden for at købe en ejerlejlighed frem for at leje et kollegieværelse.

BOLIG

Faldende boligpriser, rekordlav rente og stigende priser på kollegieværelser har gjort det væsentligt billigere for en studerende at købe en lejlighed end at leje et kollegieværelse.

Vi har fundet eksempler på, hvad en studerende må slippe for henholdsvis en nyrenoveret lejlighed og et kollegieværelse i København. Beregningerne tager udgangspunkt i, at købet finansieres med et-årigt flekslån efter skat. Med et fastforrentet obligationslån bliver lejligheden 600 kroner dyrere end kollegieværelset.

Tager man forbehold for, at lejligheden er 80 procent større end værelset, og at den månedlige betaling ligger fast i fremtiden ved et obligationslån, hvorimod lejepriserne er stabilt stigende, må en merpris på mindre end 20 procent i den månedlige ydelse dog siges at være attraktiv.

Som studerende skal du naturligvis overveje hvor længe, du regner med at blive boende, da et salg er forbundet med en betragtelig udgift til ejendomsmægler.

Tags