Ejendomsværdier faldet over hele landet

Ejendomsvurderingerne er faldet markant fra 2007 til 2009, viser Skats opgørelse. Særligt ejerlejligheder trækker ned med fald på i gennemsnit 24 procent for hele landet.

BOLIG


Skat har nu omsat krisen på boligmarkedet til ejendomsvurderingerne for 2009, og langt de fleste vil opdage, at vurderingen af deres bolig er faldet fra 2007 til 2009.

I gennemsnit er enfamiliehuse og sommerhuse på landsplan faldet med 15 procent, mens ejerlejligheder er dykket massivt med 24 procent.

I Nordøstsjælland er vurderingerne for enfamiliehuse faldet med hele 32 procent siden 2007.

På landsplan er ejerlejlighederne faldet med 24 procent. I hovedstaden er de faldet med 28 procent, i Nordøstsjælland med 30 procent og på Fyn med 20 procent.

De lavere ejendomsvurderinger får ikke betydning for, hvad du skal betale i skat – fordi skattestoppet har lagt et loft over ejendomsbeskatningen.

Hvis du derimod skal sælge eller overdrage din ejendom, kan vurderingen få betydning, og hvis du er utilfreds, skal du huske at klage til Skat inden den 1. juli i år.

Skat opfordrer dem, der ønsker at ændre deres vurderinger, til at give helt specifikke begrundelser for, hvorfor vurderingen af deres ejendom er fejlagtig, når de indgiver deres klage. Det skulle både forbedre chancerne for at få medhold og forkorte klageprocessen.

Se udviklingen i ejendomsvurderingerne fra 2007 til 2009 i procent

Ejendomsvurderingerne for 2009 kan ses på årsopgørelsen på Skat.dk – TastSelv. Den 15. april bliver ejendomsvurderingerne offentliggjort på SKATs hjemmeside.

Tags

Anbefalede artikler