Ejendomsmæglerne vælter sig i købere...

...eller også er de dovne. De er i hvert fald de to eneste forklaringer, jeg har været i stand til at komme på efter at have gjort mig mine erfaringer med klik-en-pris konceptet.

BOLIG

Jeg har over det seneste års tid løbende benyttet ejendomsmæglernes klik-en-pris mulighed, når jeg har set en relativ skarpt prissat bolig og villet undersøge muligheden for at gøre en fornuftig handel, hvis jeg kunne få slået yderligere 10-15 procent af prisen.

Boligerne har alle været tiltænkt ren investering, jeg skal altså ikke ud at købe noget og er derfor kun interesseret, hvis det kan blive til en attraktiv pris. Derfor har jeg i de fleste tilfælde haft et minimumskrav til afslaget på de nævnte 10-15 procent før jeg ville være interesseret i en handel. Det er et pænt stort afslag og derfor også helt forståelig hvis jeg løber ind i en masse sælgere, som siger nej tak. Men havde det bare været så vel.

I klart de fleste tilfælde bliver jeg end ikke værdiget et svar fra ejendomæglerne. Jeg har som regel budt 20-25 procent under udbudsprisen – hvilket i øvrigt er fuldstændig på niveau med gennemsnittet via klik-en-pris, viser en undersøgelse fra EDC. Men min interessetilkendegivelse og bud for at få nogle forhandlinger i gang gider ejendomsmæglerne tilsyneladende ikke at bruge få minutter på at undersøge nærmere og se, om det kunne være interessant for sælger, hvis vi nærmede os hinanden. Det undrer mig.

De fleste af boligerne står stadig til salg i dag, så køen af desperate købere, som vifter med pengesedler foran ejendomsmæglernes butiksvinduer er trods alt nok til at overse. Køen på billedet er da også fra en traktor-sælger i Midtjylland.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display