Tjen flest penge med et stort forældrekøb

Med en treværelses lejlighed sikrer du dit barn plads til familieforøgelse eller dig selv og din ægtefælle en mulighed for senere at flytte til byen. Indtil da er det en god forretning at leje et værelse ud.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Selv om udbetalingen på en treværelses lejlighed er større end på en toværelses, kan det vise sig at være ganske fornuftigt for dig at investere i de ekstra kvadratmeter. 

Et ekstra værelse kan nemlig lejes ud til en højere pris, end det koster dig at købe det, og det er ifølge Danbolig Amager en af grundene til, at forældrekøb på Islands Brygge er blevet større på det seneste.

”Vi hører, at folk kan leje et værelse ud for omkring 5000 kr. om måneden, og det er meget nemt at leje ud i København for tiden. Den merudgift, der er ved at købe en treværelses, er noget under de 5000 kr., og derfor kan du få det til at hænge godt sammen”, siger Lars Christensen, der er daglig leder hos Danbolig Amager.

Det mest normale forældrekøb er stadig en toværelses lejlighed, men også hos Home i Aalborg oplever forretningen også, at flere forældre køber større lejligheder til deres børn. 

”Der er en klar tendens til, at forældrekøberne kigger mere efter treværelses lejligheder end tidligere, så der kan lejes et værelse ud til en studiekammerat”, siger Mathias Hald Østergaard fra Home Ejerlejlighedsbutikken i Aalborg.

Tendensen gør sig ifølge Home gældende i mange af områderne tæt på universiteterne.

Plads til at stifte familie

Foruden muligheden for udlejning, kan du også fremtidssikre dig og familien bedre, mener ejendomskæderne.

”Med en treværelses lejlighed er du mere fremtidssikret end med en toværelses. Den er velegnet til, at sønnen eller datteren kan overtage lejligheden efter endt studietid og stifte familie. Med det ekstra værelse holder lejligheden også nogle år med et lille barn i familien”, siger Mathias Hald Østergaard, og det er Lars Christensen enig i.

”Hvis den unge får kæreste eller måske barn, så skal du ikke ud at sælge igen, ligesom du skal med en et- eller toværelses”, siger han.

Sælg boligen og flyt til byen

Hvis sønnike eller datter ønsker at fraflytte lejligheden efter endt studietid, kan du til gengæld selv hive teltpælene op og søge ind til byen.

”Forældrene, der typisk er i 45-55 års alderen ved forældrekøbet, kan selv flytte ind lejligheden på sigt, når de synes parcelhuset er blevet for stort og for pasningskrævende. Generelt må vi også sige, at du får mere bolig for pengene i en treværelses lejlighed frem for en toværelses, da de første basiskvadratmeter er de dyreste,” siger Mathias Hald Østergaard.

Det mest populære forældrekøb er dog stadig på to værelser. En gennemsnitlig forældrekøbslejlighed er i år på 2,3 værelser og 66 kvm. På landsplan er kontantprisen 1.890.000 kr. og kvm-prisen på 28.338 kr.

Tags

Anbefalede artikler