Du kan få penge for din gamle brændeovn

Der er stor interesse for at skrotte gamle brændeovne og hente en præmie fra staten. Læs her, hvor meget du kan høste, hvis du skrotter hyggesprederen.

  Foto: Colourbox  

BOLIG

Der er stor interesse for at få del i den skrotningspræmie på 2.150 kroner, som alle kan få hvis de afinstallere gamle, forurenende brændeovne fra før 1991.

Ind til videre har 6.500 brændeovnsejere per medio februar valgt, at lade deres gamle brændeovn pensionere, oplyser Miljøstyrelsen.

Der er afsat knap 45 mio. kroner til ordningen, som løber frem til udgangen af 2016, eller når puljen er tom.

Så det kan stadig nås at søge om penge fra skrotningspuljen.

Ud over dem, som allerede har fået en skrotningspræmie et der i første omgang afsat penge til at skrotte omkring yderligere 10.000 gamle ovne.

Men der findes rent faktisk omkring 150.000 brændeovne fra før 1991 rundt om i Danmark.

Kun lidt over ¼ af alle brændeovne er i dag svanemærket som tegn på, at de lever op til miljøkravene.

Men med en ny brændeovn er det ikke kun miljøet, der får det bedre. Din privatøkonomi kan også blive bedre. For typisk spares der 15 til 25 procent af brændeforbruget, hvis en af de ældre og langt mindre effektive ovne fra før 1991 skiftes ud med en ny.

Skrotningstilskuddet til brændeovnsejeren er 2.150 kroner, men der forventes at være udgifter på 150 kroner plus moms til den lokale skorstensfejer for at tjekke ovnens alder og at den gamle ovn er skrottet.

 

Tags

Anbefalede artikler