Dit sommerhus kan sælges fire uger hurtigere

Det går betydeligt hurtigere med at sælge sommerhuse i visse dele af Danmark. Men andre steder er salgstiderne de samme eller måske endda stigende. Læs om de lyse og mørke pletter på boligkortet her.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Trods en nedgang i de generelle liggetider for fritidshuse på ti pct. det seneste år er der stadig områder, hvor liggetiderne er blevet længere. Intet slår dog Nordsjælland, lyder analysen fra Nybolig.

I april 2015 tog det i gennemsnit 307 dage at sælge et dansk sommerhus. Her et år senere kan man barbere 4 uger eller 29 dage af liggetiden og sælge sit sommerhus på 276 dage. Det fremgår af nye opgørelser fra Boligsiden.dk og Nybolig.

"10 pct. er måske ikke breaking news, men det er i hvert fald et utvetydigt tegn på, at man som sælger har nemmere ved at finde en køber til sit sommerhus nu end for et år siden," siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.

Han forklarer, at tallene dog dækker over nogle betydelige regionale forskelle, hvor de korteste liggetider aktuelt er på 183 dage i Nordsjælland, mens områder i Syd, Vest og Nordjylland ligger på omtrent det dobbelte.

"Mens det er blevet hurtigere at få solgt sit sommerhus i Nordsjælland, er det faktisk trods den generelle tendens blevet mere omstændeligt at finde en køber i visse jyske sommerhusområder. Sommerhusmarkedet er ikke just præget af retfærdighed på dette punkt,"siger Thomas Hovgaard og fortsætter:

"Man kommer ikke uden om, at der er steder, som bare er mere attraktive end andre at holde sommerferie i, og vi kan stilfærdigt konstatere, at køreafstand fra København er et meget afgørende parameter for, om et fritidshus er hurtigt at finde en køber til.

Tags

Anbefalede artikler