Det er blevet sværere at sælge en ryger-bolig

Ny undersøgelse viser, at hverken ikke-rygere eller rygere er interesserede i at købe en nikotintung bolig.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Danskerne fyrer ikke længere op indendørs, og tendensen smitter nu af på boligmarkedet, hvor et rygerhjem med røglugt nu trækker decideret ned, når både rygere og ikke-rygere skal købe ny bolig. Det viser en brugerundersøgelse fra Boligsiden.dk.

Kun 12 pct. af os bor i et hjem, hvor der bliver røget indenfor. Og af de, der ryger indendørs, ryger hver tredje ud gennem vinduet eller i en døråbning. 19 pct. af de adspurgte går helt udenfor og ryger.

”I takt med at rygning er blevet forbudt på flere offentlige steder, har vi vænnet os til røgfrie miljøer, og det smitter også af på vores vaner i boligen," siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Købere vil have rabat for røg

Samme undersøgelse viser, at indendørs rygning har en direkte negativ effekt på salgsprisen. 41 procent af os vil nemlig have et nedslag i prisen, hvis der har været røget i den bolig, vi kigger på. Hele 34 pct. er slet ikke interesserede, hvis der er tale om et rygerhjem.

”Er man ryger og boligejer, er der en klar fordel i at ryge udenfor. Det vil både gøre det lettere at sælge hjemmet senere og også få den ønskede pris," siger Birgit Daetz.

Tags

Anbefalede artikler