Det er blevet dyrere at leje i de store byer

Huslejen i København og Aarhus er røget til vejrs.

BOLIG

I Danmarks største byer har huslejen fået et ordentligt nøk opad.

På tre år er prisen for at leje en lejlighed i København steget med 15 procent og i Aarhus 20 procent, skriver Politiken baseret på en undersøgelse fra boligportal.dk.

Det sker samtidig med, at det er blevet billigere at købe egen bolig. Og de to ting hænger sammen.

“Når folk er tilbageholdende med at købe, vokser efterspørgslen efter lejeboliger, og det giver sig udslag i stigende lejepriser. Desuden spiller det ind, at befolkningstilvæksten i de større byer øger efterspørgslen efter lejeboliger, og at det generelle prisniveau har været stigende i en periode, hvor priserne på ejerboligmarkedet har taget et dyk,” siger administrerende direktør Henrik Løvig fra Boligportal.dk til Politiken.

Ifølge cheføkonom Jesper Larsen fra Lejernes LO er det er stort problem, at lejeboliger koster så meget. Mange vil have problemer med at finde et sted, de har råd til, hvis de for eksempel pludselig mangler en bolig efter en skilsmisse eller lignende.

“Mange lejere er personer i akut boligmangel. De forventer kun at skulle bo i dyre lejeboliger i en kort periode, til de finder noget bedre og billigere, men det bliver bare sværere og sværere at finde,” siger Jesper Larsen til Politiken.

Det er både de små og større lejligheder, der er blevet dyrere, viser undersøgelsen.

Kilde: Politiken.

Tags

Anbefalede artikler