Det bugner med rabatter på boligmarkedet

Boligejerne bliver mere utålmodige end tidligere, viser nye tal.

BOLIG

Boligejere justerer i stigende grad på prisen.

Det konstaterer Boliga, som har sammenlignet antallet af nedsatte boliger på tværs af tre år.

Mens 37,4 pct. af alle boligtyper var blevet sat ned i pris i januar 2011, har hele 42,7 pct. af de udbudte boliger i januar 2012 fået trykket prisen nedad.

De mest utålmodige boligejere skal findes i landets villaer, hvor 45 pct. har sat prisen ned, siden huset blev sat til salg. I ejerlejlighederne har man til gengæld lidt mere is i maven – her sættes 40 pct. af alle udbudte boliger ned i pris.

De mest krise-lydhøre ejere findes ikke overraskende i udkantsdanmark. I færgebyen Gedser på Falster er næsten 80 procent af alle udbudte boliger blevet sat ned i pris, siden de blev sat til salg.

I nabokommunen Lolland har sælgerne i Stokkemarke ikke mere tiltro til boligmarkedet, end at 72,7 procent har nedjusteret prisen. Vipperød, som ligger i Midtsjælland, kiler sig ind imellem Lolland og Falster med nedslag i 75 procent af alle boliger.

I de vestjyske byer Bramming og Ansager samt Ejstrupholm i Midtjylland lader boligejerne sig påvirke mindst af alle. Her er kun 18-25 pct. af alle boliger blevet sat ned i pris.

Tags

Anbefalede artikler