Det betaler sig at bygge grønt

Ny undersøgelse viser, at det kun koster 10-12 procent mere at bygge et 100 procent miljøvenligt hus frem for et almindeligt hus - og pengene er hurtigt tjent hjem.

BOLIG

Går du og overvejer et lavenergihus, så kan du godt tage skridtet ud uden at frygte for økonomien.

Merprisen for lavenergihuset har nemlig tjent sig selv ind igen på få år.

En undersøgelse foretaget af Realkredit Danmark viser, at det koster cirka 10-12 procent ekstra at bygge et 100 procent miljøvenligt hus frem for et almindeligt hus.

Og selvom et lavenergihus på 150 kvadratmeter koster 400.000 kroner mere end et parcelhus fra 1970 af samme størrelse, er prisforskellen hurtigt tjent ind igen ved hjælp af besparelser på el- og varmeregningen.

Besparelserne hjælpes nemlig på vej af jordvarme, energipumper, lavenergivinduer og ekstra lag isolering, der alt sammen medvirker til at holde behovet for opvarmning nede.

Bygger du et komplet svanemærket hus med regnvandsanlæg, der bruges til toiletskyl og tøjvask, så sparer du 65 procent på de samlede udgifter til el, vand og varme – sammenlignet med et gennemsnitligt hus fra 1970.

Ønsker du ikke at gå hele vejen, så er der i langt de fleste tilfælde også penge at spare på blot at investere 5-10 procent ekstra i nybyggeriet til et par klimavenlige forbedringer.

Det kunne for eksempel være et par solceller på taget, ekstra isolering i loft og vægge, vandbesparende brusere og vaskemaskine og til sidst et fjernvarmeanlæg.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display