Derfor vinder fastforrentede lån

Flere er gået over til et fastforrent lån det sidste år. Konverteringsbølgen i foråret og udsigt til højere renter er en del af årsagen.

BOLIG

Det samlede fastforrentede udlån er vokset med 112 milliarder kroner i løbet af det sidste år. Det svarer til, at realkreditudlån med fast rente siden august 2014 er steget med næsten 18 pct. for ejerboliger og fritidshuse, og 12 pct. for andre ejendomstyper. Det viser nye tal fra Danmarks Nationalbanks MFI-statistik.

”En stor del af forklaringen skal findes i konverteringsbølgen i foråret, hvor mange, også af vores kunder, lagde sig fast på et fastforrentet toprocentslån,” siger Hans Peter Christensen, Direktør i Uvildige.dk. Konverteringsbølgen kom som en konsekvens af en periode med rekordlave renter. 

Højere bidragssatser og omkostninger ved kursskærring har også gjort det attraktivt for mange at se bort fra de kortfristede lån.

En anden faktor, der kan have indflydelse på at flere har valgt fastforrentende lån, er, at der er ved at komme mere gang i de amerikanske og europæiske økonomier, hvilken kan betyde, at højere renter er på vej. Hans Peter Christensen nævner, at Den Amerikanske Centralbank har varslet, at den vil hæve renten.

Det er især boligejere, der vælger lån med fast rente frem for variabel rente. Men selvom der det seneste år har været stor interesse for fastforrentede lån, er det endnu ikke blevet danskernes foretrukne. Af det samlede realkreditudlån til ejerboliger udgør de fastforrentede lån cirka 38 pct..

Tags

Anbefalede artikler