Der sælges millionvillaer som aldrig før

Der er fuld tryk på salget af villaer til over fem mio. kr. Det er blandt andet den lave rente, som gør det muligt for flere end før at købe en dyr bolig.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Der er blevet rift om de dyre villaer på boligmarkedet. Fra 2007, hvor markedet fra rødglødende, til 2015 er andelen af hushandler til fem millioner eller derover steget fra 2,5 procent til 4,2 pct.

"Renteniveauet har gjort det muligt at købe dyrere boliger end før, uden at den månedlige udgift er steget tilsvarende. Det har givet øget aktivitet i den dyre ende af boligmarkedet. Ejer man en villa til over fem millioner, er der bedre muligheder end nogensinde for at finde en køber," siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det er dog ikke renten alene, der har øget andelen af de dyre villaer. De seneste to årtier er forskellen mellem de dyreste og billigste villaer på boligmarkedet blevet større. Det skyldes ikke, at der er kommet færre billige villaer til salg, men at der til gengæld er kommet flere huse i den dyre ende af spektret.

Selvom den gennemsnitlige salgspris for villaer og rækkehuse i april lå på 12.573 kroner pr. kvadratmeter, og en gennemsnitlig villa derfor kostede 1,8 millioner kroner, er der områder, hvor priser på over fem millioner kroner ikke er udsædvanligt. I Gentofte og Lyngby-Taarbæk kommune udbydes standardvillaen på 140 kvadratmeter til over fem millioner kroner netop nu.

Top 5 dyreste kommuner

  1. Gentofte: 6.795.000 kr.
  2. Lyngby-Taarbæk: 5.247.000 kr.
  3. København: 4.258.000 kr.
  4. Rudersdal: 4.215.000 kr.
  5. Gladsaxe: 3.898.000 kr.

Tags

Anbefalede artikler