Den bedste investering i mere plads

At flytte i en ny bolig løber hurtigt op i et par hundrede tusinde kroner. Hertil kommer person­ lige faktorer som afstand til job og skoler eller tilknytning til venner og legekammerater. Men der er andre måder at investere i flere kvadratmeter i boligen på, hvis din familie har fået større pladsbehov. Her er nogle oplagte metoder.

BOLIG

 

Metode 1 - Lav en tilbygning til huset

En tilbygning er den klassiske løsning til at få flere kvadratmeter med et væld af muligheder. Enten foran, bagved, i siden, over eller under. Men husk at tage hensyn til det eksisterende hus og betragte det nye og gamle som en samlet enhed. En tilbygning til villaen løser behovet for mere plads, samtidig med at den i vid udstrækning kan konstrueres efter eget ønske. De ekstra kvadratmeter vil alt andet lige også øge boligens værdi, men som udgangspunkt sjældent mere end investeringen.

»Når vi bygger til, er det jo ofte ud fra vores personlige ønsker og behov. Og de deles ikke altid af en potentiel køber, så derfor er det umiddelbart svært at få en samlet merværdi ud af en tilbygning,« siger ejeren af mægler­kæden Robinhus, Frederik BruhnPetersen.

Ejendomsmægleren påpeger dermed, at en tilbygning skal ses som en langsigtet løsning – og maner til besindighed i forhold til spekulationer om et fremtidigt salg.

»Hvis I vil sælge om 15 år, så vil investeringen i en ombygning normalt have tjent sig hjem på grund af den større brugsværdi, I har haft, uanset om udgiften til tilbygningen kommer helt hjem ved salget eller ej,« siger han.

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags