Byt lejligheden ud med parcelhus NU

Drømmer I om eget hus med have, er det sandsynligvis et godt tidspunkt at tage springet ind på parcelhusmarkedet og få flere kvadratmeter for pengene, vurderer BRFkredit.

BOLIG

Gennem det seneste år har ejerlejlighedsmarkedet været inde i en særdeles positiv gænge med markante prisstigninger. De markante prisstigninger, vi har oplevet på ejerlejlighedsmarkedet, er endnu ikke nået ud til parcelhusene, hvorfor det gør det yderst interessant at kigge på bytteforholdet mellem ejerlejligheder og parcelhuse. Historisk har det gennemsnitlige bytteforhold ligget på 1,5, hvilket vil sige, at man har kunnet bytte sin ejerlejlighed til et parcelhus, der er cirka halvanden gang ejerlejlighedens størrelse og dermed få flere kvadratmeter for pengene.

- Med de prisstigninger, vi for tiden ser på ejerlejlighedsmarkedet, er bytteforholdet nu et pænt stykke over det gennemsnitlige niveau og ikke langt fra det historiske topniveau på 1,8, som vi var vidner til lige før krisen satte ind, fortæller Ulrikke Ekelund, cheføkonom i BRFkredit.

- Derudover er nogle områder ifølge mæglerne i øjeblikket ramt af, at der ikke er mange lejligheder til salg, hvilket også kan være med til at presse prisen op. Det kan muligvis skyldes, at der er en del af dem som købte på toppen, der endnu ikke har sat lejligheden til salg, siger Ulrikke Ekelund.

En oplagt mulighed nu
Går du derfor med drømmen om at få græs under fødderne og blive ejer af hus og have, så er det i øjeblikket et rigtig godt tidpunkt at realisere sin drøm på. De nuværende prisstigninger på ejerlejlighederne kombineret med et fortsat tøvende parcelhusmarked er med til at øge bytteforholdet, der nu befinder sig på 1,7. Der er således, i det nuværende marked, en god mulighed for at tage skridtet ind på parcelhusmarkedet for de såkaldte andengangskøbere, der ejer en ejerlejlighed, eller for andre ejerlejlighedsejere, hvis store drøm er hus, have og ligusterhæk.

- Ved at bytte den nuværende ejerlejlighed kan der i gennemsnit fås et parcelhus, som er 1,7 gange ejerlejlighedens størrelse. På den måde går drømmen om hus og have i opfyldelse samtidig med, at man får flere kvadratmeter at boltre sig på for pengene, lyder det fra cheføkonomen

Når der sker en tilpasning af priserne på parcelhusmarkedet i forhold til prisudviklingen på ejerlejlighedsmarkedet, så vil bytteforholdet mellem ejerlejligheder og parcelhuse igen nærme sig det gennemsnitlige bytteforhold på 1,5.

Tags

Anbefalede artikler