Byt lejlighed med hus

Drømmer du om eget hus med græsplæne og bøgehæk? Så viser beregninger, at det historisk set er et godt tidspunkt at tage springet.

BOLIG

Priserne på ejerlejligheder er det seneste år steget markant, men stigningerne er endnu ikke slået igennem på parcelhuse, og det gør det yderst interessant at se på bytteforholdet mellem ejerlejligheder og huse.

Historisk har det gennemsnitlige bytteforhold ifølge BRFkredit ligget på 1,5 på landsplan, hvilket vil sige, at du kan bytte 100 kvadratmeter ejerlejlighed til 150 kvadratmeter parcelhus.

»Men med de prisstigninger, vi for tiden ser på ejerlejlighedsmarkedet, er bytteforholdet nu et pænt stykke over det gennemsnitlige niveau og ikke langt fra det historiske topniveau på 1,8, som vi var vidner til før finanskrisen,« siger Ulrikke Ekelund, cheføkonom i BRFkredit.

Du får altså flere kvadratmeter for pengene, hvis du i øjeblikket flytter fra ejerlejlighed til hus, og det er blandt andet en god mulighed for såkaldte andengangskøbere, der lige nu bor i ejerlejlighed – eksempelvis unge familier ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display