Byg til og tjen

Det er dyrt at udvide boligen, men vælger du den rigtige tilbygning, får du både mere plads til familien og gør en god investering. Penge & Privatøkonomi viser, hvordan du får mest værdi ud af din boligudvidelse.

BOLIG

‘Side 1: Byg til og tjen’

Et nyt bygningsreglement trådte i kraft i februar og åbner nye muligheder for boligejere med vokseværk. Bygningsreglementet BR08 giver alle villaejere tilladelse til at bygge bolig på 30 procent af ejendommens grundareal mod tidligere 25 procent, medmindre lokale hensyn står i vejen.

 

Selv om 5 procent ikke umiddelbart lyder af meget, kan det have stor betydning for dine levevilkår og prisen på dit hus, hvis du har den rigtige form for villa.

 

Bor du for eksempel på en almindelig grund på 800 kvadratmeter og har bebygget de tilladte 25 procent, har du et hus på 200 kvadratmeter. Det nye bygningsreglement giver dig mulighed for at bygge 5 procent til din bolig, så du i alt får 240 kvadratmeter.

 

Du kan vælge at bruge de 40 kvadratmeter til en udestue, som gør huset komplet om sommeren, eller måske foretrækker du to ekstra børneværelser, der gør huset endnu bedre egnet til en stor familie.

 

Den slags byggetanker kan være mere værd end bare plads, kvalitetssamvær og hjemlig hygge. For tilbygninger kan gøre din bolig væsentlig mere attraktiv, øge værdien betragteligt og dermed også højne din fortjeneste ved et salg. Det er med andre ord en god forretning at udvide boligen på den rigtige måde.

 

Der er forskellige måder, du kan vælge at udvide dit hus på, men det er ikke dem alle sammen, der er lige rentable. Og hustype, timing og din boligs placering i landet spiller også ind på fortjenesten, når du bygger til. Det skyldes, at kvadratmeterpriserne for de forskellige typer af udvidelser svinger, samtidig med at det er forskelligt, hvor meget de ekstra kvadratmeter er værd, når huset bliver vurderet.

‘Side 2: Byg til og tjen’

Tags

Anbefalede artikler