Bundplacering til dansk boligmarked

Global undersøgelse af boligpriserne i verdens lande viser, at Danmark indtager en ligger i den tunge ende men store prisfald.

BOLIG

Danmark placerer sig i feltets tunge ende i en global boligmarkedsundersøgelse, der viser, hvordan prisudviklingen har været det sidste år. Mens steder som Hong Kong med 7 millioner indbyggere og Brasilien med 200 millioner mennesker har oplevet eksplosivt stigende boligpriser, ser det noget mere dystert ud i resten af verden.

I de fleste lande er priserne på vej ned ifølge det internationale boliginvesteringssite Global Property Guide. Med et fald på 5,9 procent i boligpriserne det sidste år er prisfaldet i Danmark større end i kriseramte Portugal.

Og siden denne opgørelse pr. ultimo 2. kvartal i år er faldene herhjemme tilmed eskaleret. Når næste opdatering kommer, kan de rødhvide priser derfor formentlig se frem til at dumpe yderligere ned mod bunden i selskab med Irland, Bulgarien og de hårdt prøvede grækere.

Her er priserne faldet mest

Boligpriserne i Danmark er det sidste år faldet mere end i lande som Polen og Portugal. Tallene viser et års inflationsjusteret boligpris udvikling pr. 1. juli 2011. Tabellen viser de 10 lande med størst boligprisfald ifølge den seneste undersøgelse fra Global Property Guide.

Land Procent fald
Irland - 14,84%
Bulgarien - 10,65%
Grækenland - 9,88%
USA - 9,05%
Spanien - 8,43%
Kroatien - 6,55%
Slovakiet - 6,49%
Danmark - 5,90%
Portugal - 5,67%
Polen - 5,41%

Tags

Anbefalede artikler