Brug kontanterne på en andelsbolig

Et stort udbud af andelslejligheder gør boligtypen til et reelt alternativ til ejerboliger - og har du penge på lommen, er der rigtig gode muligheder for at gøre et godt køb, der sikrer dig en lav husleje i mange år fremover. Skal du låne hele købssummen, skal du til gengæld holde dig væk.

BOLIG

Har du penge, kan du få, og har du ingen, må du gå. Sådan fungerer store dele af andelsboligmarkedet i dag, hvor bankerne har skruet voldsomt op for renten på andelsboliglån, mens renten på realkreditlån til en ejerbolig er banket helt i bund.

I skrivende stund koster et variabelt forrentet F1-lån i realkreditselskabet blot 1,35 procent inklusive bidrag, mens et andelsboliglån i banken snildt løber op i 6 procent eller endnu mere.

De høje renter på bankens lån smitter naturligvis af på prisen for en andelsbolig, som falder i forhold til ejerlejlighederne. En række stikprøver på det københavnske boligmarked antyder, at ældre andelslejligheder i dag handles med en rabat på 30-35 procent i forhold til prisen på en ejerlejlighed. Og det er gode nyheder for husstande med masser af penge på kistebunden eller mulighed for at nedbringe andelsboliglånet hurtigt ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler