Brug inflationsfald til låneomlægninger

Fødevarepriserne er på vej ned. Råvarepriser er faldende. Meget tyder på, at vi har nået toppen for inflationen i denne omgang, hvilket også vil påvirke renten. Og det åbner for klare konverteringsgevinster til boligejerne.

BOLIG

De nuværende økonomiske udsigter peger med større sikkerhed i retning af en betragtelig opbremsning i den europæiske Økonomi, skriver Finansbanken i sin seneste analyse.

Og skal man for alvor tro på en europæisk rentenedsættelse i den anledning, kræver det, at Den Euroæiske Centralbank (ECB) er overbevist om, at en inflation på kun to procent kan opnås på mellemlang sigt.

Lavere inflation og rente i sigte
De seneste inflationstal viser en faldende tendens, men med et niveau på i øjeblikket 3,6 procent er der lang vej til målet. Råvareprisstigningerne ser på nuværende tidspunkt ud til at være bremset, og de er endda faldet noget fra topniveauet. Det vil fjerne en meget stor del af presset på forbrugerpriserne den kommende tid.

Usikkerhed knytter sig i øjeblikket til spørgsmålet, om der kommer afledte effekter på forbrugerpriserne fra blandt andet fra stigende lønomkostninger.

Finansbanken fremhæver, at flere analytikere forventer, at ECB i midten af næste år vil have sænket renten to gange med 0,25 procentpoint til 3,75 procent. Sker det, kan der forventes gode kursstigninger på lange realkreditobligationer – det vil sige markante rentefald.

Konverteringsmuligheder
Boligejere med fastforrentede realkreditlån på 4 og 5 procent vil med fordel kunne udnytte denne situation ved at omlægge til 6 eller 7 procentslån. Dermed skærer man en stor luns af restgælden og fastlåser denne gevinst.

Spekulationen går på, at renten så falder, hvorefter man vil kunne konvertere ned i rente (altså tilbage igen) og dermed score en skattefri gevinst på op til 10 procent af restgælden.

Mere risikovillige boligejere med 4 og 5 procentslån kan tage skridtet fuldt ud og gennemføre en såkaldt skrå konvertering til et rentetilpasningslån. Dermed skæres der både en stor del af restgælden samtidig med, at man kan se frem til en rentetilpasning i slutningen af 2009 til en lavere rente.

Boligejere, der inden for de kommende 5 år forventer at sælge deres bolig, bør med fordel inkassere den gevinst, som en opkonvertering giver i form af lavere restgæld.

Kontakt dit pengeinstitut eller realkreditselskab, hvis du ønsker at konvertere.

Tags

Anbefalede artikler