Bimlen og bumlen er mere populært end vindmøller

Not in my back yard-tilgangen til vindmøller gør, at du kan købe utroligt billige kvadratmeter, hvis du kan leve med snurrende vingesus og udsigten til grøn energi fra dit køkkenvindue.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Af alle ”nabotyper” er der specielt én, som er rigtig billig at bo ved siden af: Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus med udsigt til vindmøller er ifølge tal fra boligsiden.dk 6300 kr. pr kvm.

Til sammenligning ligger den gennemsnitlige pris for huse generelt på 12.300 kr. pr kvm. 

”Priserne på boligerne er sat efter, at der kan være nogle støjgener. Så er det helt op til køberne at vurdere, om det er noget, de kan leve med,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.

Det hører absolut med til historien, at kvadratmeterprisen er sat ud fra, at husene ligger inden for 100 meter af de respektive ”naboer”, og der er kun otte huse i Danmark, som er placeret så tæt på vindmøller.

Klokkespil, trafik og fløjter er dyrere

Flytter du tæt på kirken, koster en gennemsnitlig kvm. 10.000 kr., mens huse tæt på industriområder eller sportsanlæg koster 10.700.

Med andre ord er søndag formiddags bimlen og bumlen fra kirkeklokkerne, osen og støjen fra heftig varetransport i industrikvarteret samt fodbolddommerens fløjterier langt mere populære at bo tæt på end de møller, som skal redde planeten.

”Støj fra kirkeklokker sker i et ret begrænset tidsrum, og industrikvarterne plejer at ligge stille hen i aftentimerne og i weekenderne, hvor man selv har fri,” siger Birgit Daetz.

”Så man skal overveje, om det faktisk ikke er bedre naboer end ’almindelige mennesker’, der typisk er hjemme og støjer i samme tidsrum som dig selv."

Det koster udsigten i udbudspriser pr kvm. Afstand under 100 meter fra:

Vindmølle:                     

 6300 kr. 
Kirke:     10.000 kr.
Sportsanlæg:     10.700 kr.
Industriområde: 

10.700 kr. 

Gns. villa:   12.300 kr. 

Kilde: boligsiden.dk

Tags

Anbefalede artikler