Boligpriser sætter historisk rekord

I en række områder i København, Aarhus og Aalborg koster villaer og ejerlejligheder nu mere end nogensinde før.

BOLIG

Hvis du overvejer at købe ny bolig, er det måske ikke det helt rette tidspunkt at gøre det på.

Boligpriserne fortsætter visse steder med at stige i et tempo, der betyder, at ejerlejligheder og villaer i flere postnumre i København, Aarhus og Aalborg ved indgangen til 2015 koster mere, end de gjorde før finanskrisen. Det viser beregninger, som Nybolig har foretaget på basis af data fra Boligsiden.dk.

»I 10 postnumre i København, Aarhus og Aalborg sætter prisen på en villa således nu historisk rekord, og det samme er tilfældet for ejerlejligheder i 5 postnumre,« fortæller Nyboligs pressechef, Kim Pauli.

Hvor er boliger dyrest?
Helt i top ligger villaer med postnummer 2000 Frederiksberg. Her er et hus på 140 kvadratmeter siden 2009 steget med 1.756.000 kr. Dermed er prisen på en villa på Frederiksberg nu 676.000 kr. dyrere, end da priserne toppede før finanskrisen.

På andenpladsen kommer den aarhusianske forstad Åbyhøj, hvor prisen for en gennemsnitlig villa aktuelt koster 360.000 kr. mere end på toppen. Prisen på ejerlejligheder på Frederiksberg C, i København K. samt i 8000 Aarhus C. og 9000 Aalborg ligger også højere end før finanskrisen.

Grunden til de højere boligpriser
Kim Pauli forklarer, at den lavere rente har været med til at skubbe boligpriserne i vejret.

»En af de væsentligste årsager til, at prisen på villaer og ejerlejligheder i de pågældende postnumre er højere nu, end da de toppede omkring 2006, er, at den lavere rente har givet flere råd til at købe egen bolig. Samtidig ligger boligerne i attraktive storbyområder, hvilket er med til at fastholde en konstant og stor efterspørgsel, der i sig selv er med til at presse priserne op.«

 

 

Tags

Anbefalede artikler