Boligmarkedet er i bedring

For første gang i to år er priserne på både parcelhuse og ejerlejligheder nu stigende. Det er dog for tidligt at tale om en egentlig vending på boligmarkedet..

BOLIG

Boligmarkedet er tilsyneladende ved at komme sig.

Sådan ser det i hvert fald ud, hvis man kaster et blik på Realkreditrådets seneste kvartalsoversigt.

I 4. kvartal 2009 var der fremgang at spore i priserne for både huse og ejerlejligheder.

Således steg priserne for ejerlejligheder på landsplan med 1,3 procent fra 3. til 4. kvartal sidste år. Prisstigningerne er størst i hovedstadsområdet, og med stigningen er priserne på ejerlejligheder nu steget i to kvartaler i træk.

På landsplan er husene steget svagt i pris for første gang i to år.

Fra 3. til 4. kvartal viser statistikken en svag stigning i priserne på 0,2 procent båret frem af fremgang i især hovedstadsområdet, Nord- og Østsjælland samt på Bornholm.

Fremgangen kan nemt spoleres

Selvom det gryr på boligmarkedet, ligger priserne dog stadig noget under niveauet i 4. kvartal 2008.

I de seneste år er priserne på parcel- og rækkehuse faldet med 7,5 procent, mens prisfaldet lyder på 5,7 og 8,1 procent for henholdsvis ejerlejligheder og fritidshuse.

Realkreditrådet maner også fortsat til forsigtighed:

“Der er en svagt spirende optimisme på boligmarkedet med prisstigninger og flere handler. Det er blevet mere tydeligt i de seneste kvartaler. Alligevel er det for tidligt at tale om en vending. Det er der fortsat for mange negative tendenser og usikkerheder i økonomien til at kunne konkludere. De fleste venter, at arbejdsløsheden og renterne stiger i 2010, og det kan nemt trække den positive udvikling tilbage i den modsatte retning,” siger Ane Arnth Jensen, direktør for Realkreditrådet.Se prisudviklingen for ejerboliger siden 1995


 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display