Boligkøbere kæmper om de mindste lejligheder

Både boligbehov og pris spiller ind, når ny analyse viser, at lejligheder under 80 kvadratmeter bliver solgt langt hurtigere end både mellemstore og store lejligheder.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Der er i den grad rift om de mindste lejligheder på boligmarkedet. Lejligheder på mellem 0-80 kvadratmeter får ny ejer på kun 88 dage i snit. Det viser en ny analyse fra Boliga.

Mellemstore lejligheder 80-120 kvadratmeter bliver i gennemsnit solgt på 105 dage, mens de største lejligheder over 120 kvadratmeter når at være på markedet i 149 dage, før en køber slår til.

Den bredeste målgruppe
Der er flere grunde til, at de mindste lejligheder sælger så hurtigt. Men overordnet skyldes det en enorm efterspørgsel.

"De små lejligheder henvender sig til en større målgruppe, blandt andet studerende og singler og par, der flytter sammen for første gang. Derfor er antallet af potentielle købere ganske enkelt meget større. Og så spiller prisen selvfølgelig ind. Flere købere har råd til at erhverve de små boliger," siger Ricco Zuschlag, direktør i Boliga.

Boligkøbere på det københavnske marked har ekstra travlt, hvis de vil nå at få fingrene i de små lejligheder. Det går hurtigst på Frederiksberg, hvor lejligheder på mellem 0-80 kvadratmeter er blevet solgt på kun 49 dage i snit - den laveste salgstid på landsplan.

Større lejligheder sælger hurtigst i København
I de to øvrige lejlighedskategorier er det også i Hovedstaden, det går hurtigst. Østerbro tager rekorden i størrelseskategorien 80-120 kvadratmeter. Her er den gennemsnitlige salgstid på 57 dage. Lejligheder over 120 kvadratmeter finder hurtigst en ny ejer på Frederiksberg C, hvor skøderne bliver skrevet under efter 60 dage i snit.

Ifølge Boligas direktør, Ricco Zuschlag, gælder det helt generelt for lejlighedsmarkedet, at de bedste salgsmåneder er maj, juni og august.

Tags

Anbefalede artikler