Boligfesten er slut

Nye tal fra Nybolig og Dansk Ejendomsmæglerforening viser, at prisstigningen på villaer ser ud til at flade ud.

BOLIG

Landets boligpriser er den seneste tid strøget længere og længere til tops. Men den tendens ser nu ud til at være slut.

Nye tal fra Nybolig viser nemlig, at den seneste prisstigning kun ligger på 0,3 procent.

“Den minimale prisstigning fra andet til tredje kvartal tyder på, at stigningen i boligpriserne set på landsplan er ved at flade ud,” står der i Nyboligs kvartalsrapport.

Og samtidig offentliggør Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) en undersøgelse, der viser, at forventningerne til resten af året er væsentligt dårlige end hidtil.

68 procent af ejendomsmæglerne på landsplan forventer uændrede priser på enfamilieshuse frem til årsskiftet, mens 27 procent endda forudser et prisfald. Kun 6 procent tror på prisstigninger.

“Det viser, at boligmarkedet stadig er meget skrøbeligt, og at der ikke skal meget til, før både købere og sælgere og dermed også ejendomsmæglerne føler sig usikre på udviklingen,” siger DE’s formand Steen Winther-Petersen om deres undersøgelse.

Det er ifølge Nyboligs tal først og fremmest de dyre boliger i Østsjælland, Østjylland og Vestjylland, der har skabt den minimale prisstigning.

Men på trods af udviklingen, viser DE’s undersøgelse, at ejendomsmæglerne her er de mest optimistiske.

“Forventningerne til prisudviklingen er lavere i provinsen end i de større byer – og særligt i København forventer ejendomsmæglerne, at priserne kommer til at stige igen på lidt længere sigt,” siger Steen Winther-Petersen.

Det er ifølge Nybolig især den rekordlave rente, der gør, at boligprisstigningerne er stagneret.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display