Boliger med mange værelser sælger bedst

Mange værelser er godt for værdien på din bolig. Men et særligt antal giver de højeste priser. Se hvilke her.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Noget tyder på, at boligkøberne går efter de mindre villaer. Målt over samtlige villahandler i EDC i 2015 og 2016 har villaen med 4 værelser inkl. stue nemlig været den vare, der hurtigst finder en køber. Villaen med 4 værelser står i gennemsnit til salg i 186 dage før den sælges, mens den store villa med 7 værelser må vente i snit 246 dage på en køber, svarende til to måneder ekstra.

I Region Hovedstaden er det dog den helt lille villa med 3 værelser, der handles hurtigst, hvilket dels kan forklares med de højere priser i københavnsområdet, og dels at der er flere - smalle familier - og singler i det københavnske boligmarked.

"Selvom tendensen generelt går i retning af større boliger når der bygges nyt, er det bemærkelsesværdigt at det er de relativt små boliger, der er nemmest at sælge på brugtmarkedet," siger EDC's kommunikationschef Jan Nordmann.

"Det er vores oplevelse, at køberne vælger fornuftigt og forsigtigt og derfor ikke sætter sig på flere kvadratmeter, end de har brug for."

Specielt yngre boligkøbere bør dog tænke sig grundigt om, inden de falder for et mindre hus:

"Hvis det er sandsynligt, at familien kommer til at vokse i form af at der kommer børn til, vil det fornuftige valg være at købe et hus, der passer til fremtidens behov. Det er nemlig næsten uden undtagelse meget dyrere efterfølgende at skulle bygge sig til mere plads, fremfor at have købt det rigtige hus fra begyndelsen," siger Jan Nordmann.

En villaejer bliver i gennemsnit boende i det købte hus i 17-18 år, inden det sælges igen, og der er derfor god grund til at tænke fremad og se realistisk på sit behov for plads en del år ude i fremtiden.

Tags

Anbefalede artikler