Boligejere må se langt efter gevinst

Der er lange udsigter til, at boligejere får noget ud af et skift fra fem procent til 3,5 procents lån.

BOLIG

Man skal tænke sig om en ekstra gang, før man udskifter boliglånet på fem procent til det historisk billige 3,5 procents fastforrentede lån.

Det tager nemlig årevis, inden boligejere får noget ud af et sådant skift, skriver epn.dk.

De fastforrentede 3,5 procents-realkreditlån har fået massiv omtale i den senere tid, og umiddelbart kan den lave rente lyde pålidelig.

Men der er stor forskel på, om man skal til at købe bolig, eller om man i stedet overvejer at konvertere et eksisterende lån, siger økonomisk rådgiver i uvildige.dk, Søren Meldgaard, til epn.dk.

“Vi får en del henvendelser fra både boligkøbere og boligejere, som er interesserede i at vide, om det kan betale sig henholdsvis at optage 3,5 procent-lånet eller konvertere sit nuværende lån til den lavere rentesats. Som udgangspunkt er vores svar, at det kan være en god idé for boligkøberen, mens en konvertering i mange tilfælde er noget mindre attraktiv,” siger Søren Meldgaard til epn.dk.

Kursen på 3,5 procents-lånene ligger i øjeblikket på cirka 97, og det gør en konvertering til en mulighed med en gevinst et stykke ude i fremtiden.

For kommende købere, der overvejer at kigge på en ny bolig i påskedagene, kan 3,5 procent-lånet derfor være en god idé.

“Kursen har bevæget sig i den rigtige retning de seneste dage, og for dem, der måtte søge et mere sikkert og attraktivt alternativ til et rentetilpasningslån, kan 3,5 procent-lånet være svaret. Det handler om at vælge en strategi, der passer til ens risikovillighed,” siger Søren Meldgaard til epn.dk.

Kilde: epn.dk

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display