Boligejere kan spare tusindvis af kroner

Der er rigtig mange penge at spare, når 150.000 boligejere nu skal omlægge lån, mener Nordea.

BOLIG

Der er godt nyt på vej til boligejerne.

Mandag starter endnu en såkaldt rentetilpasningsauktion for realkreditlån, og det betyder, at der kan være rekordbillige boliglån på vej til de ca. 150.000 boligejere, skriver epn.dk.

Når boligejerne skal have ny rente på deres lån pr. 1. april, kan de se frem til billigere lån, hvis de fastholder deres flekslån, siger Nordea til epn.dk.

Ifølge Nordea vil realkreditinstitutterne nemlig sælge obligationerne bag rentetilpasningslånene, og det vil få renten til at falde.

“Renten forventes at tage endnu en tur under limbo-pinden, og vi forventer, at renten på et 1-årigt rentetilpasningslån lander i omegnen af bare 0,95 procent, mens renten på de 3-årige hhv. 5-årige lån lander på 1,35 og 1,95 procent,” siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom hos Nordea til epn.dk.

Til sammenligning landede renten på et såkaldt F1-lån, et F3 og et F5-lån ved auktionen i april sidste år på henholdsvis 2,04 pct., 2,47 pct. og 2,86 pct. Ved december-auktionen lød de tilsvarende renter på 1,06 pct., 1,46 pct. og 1,57 pct.

Hvis Nordea får ret, kan en boligejer med et F1-lån på 1 mio. kroner, der blev rentetilpasset sidste gang for 1 år siden, altså få ca. 210 kroner mere til forbrug om måneden efter skat, hvis lånet er med afdrag, og 600 kroner, hvis lånet er uden afdrag.

Kilde: epn.dk

Tags

Anbefalede artikler