Boligejere betaler mere end tidligere

De danske boligejere hiver flere penge ud af regnskabet og afdrager mere på deres gæld.

BOLIG

I 2. kvartal 2011 brugte boligejerne 27 procent af den samlede ydelse til at betale af på deres gæld, mens 73 procent blev brugt på renteudgifter. I alt blev der betalt 5,9 milliarder kroner af på realkreditlån i huse og ejerlejligheder.

Og det er langt mere end i begyndelsen af 2009. Her blev der i alt afdraget 5,1 milliarder kroner. 82 procent af ydelsen blev brugt på renteudgifter, mens kun 18 procent gik til at afdrage på selve gælden.

Væksten i afdragene har været mere end dobbelt så stor, som væksten i det samlede udlån. Det viser Nationalbankens rentestatistik for juni.

“De fleste finder det nok sjovere at betale af på gælden frem for at betale renter, og den lave rente har givet denne mulighed. Dem, som har et rentetilpasningslån, afdrager automatisk mere på gælden, når renten falder,” siger underdirektør i Realkreditrådet Peter Jayaswal,

“Dertil kommer de boligejere, som har benyttet situationen til at konvertere lånet, så renteudgifterne fylder mindre og afdragene mere. Det er boligejere, som har siddet med et fastforrentet lån og set muligheden for at konvertere til et rentetilpasningslån eller et fastforrentet lån med en lavere kuponrente. Det er positivt, at boligejerne får en direkte glæde af den lave rente,” forklarer Peter Jayaswal.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display