Bilsalget ræser derudad

Vi køber personbiler som aldrig før. Marts måneds bilsalg har slået 12 år gammel rekord.

BOLIG

Danske bilforhandlere har grund til at smile i denne tid.

For ikke siden 1999 har vi købt så mange biler.

Bilkøb ræser opad, og marts måned har slået rekord som den måned i 12 år, hvor der er blevet solgt flest biler, viser nye tal fra De Danske Bilimportører.

Især personbiler er populære – og det er ikke de små gnallinger, men alt fra mellemklassen til en stor bil.

De to mest solgte mærker i marts er Chevrolet Spark med 654 stk. og Suzuki Swift med 440 stk.

“Bilsalget er en indikator for det danske privatforbrug. Det kræver nemlig luft i budgetterne og en tro på fremtiden, før de danske familier og virksomheder forpligter sig til større faste omkostninger såsom bilkøb. Det er derfor et sundt tegn for dansk økonomi, at bilsalget fortsætter på et højere niveau,” siger økonom Mira Lie Nielsen, Dansk Erhverv.

I marts er der 16.381 nye personbiler, som har fået ny nummerplade. Det er en stigning på 17 procent i forhold til marts året før. Men det ligger også i tallet, at en fjerdedel af dem er leasing-biler.

Bilsalget er den foreløbige kulmination på 16 måneders positiv udvikling.

“Det skyldes til dels den fortsatte vækst i brændstofpriserne, men stemmer også overens med den generelt positive udvikling i økonomien, hvor vi over det seneste år har oplevet, at bilsalget har været med til at trække privatforbruget op,” siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører, til epn.dk

Også salg af varevogne går som varmt brød. Det er steget med 51 pct. i forhold til marts sidste år, ifølge De Danske Bilimportører.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display