Billigt lån ender i boligsælgernes lommer

Nu er det igen blevet attraktivt at finansiere sit boligkøb til en fast rente på 2,5 procent. Men det betyder ikke, at du får en billigere bolig.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

2,5-pct. lånet gør comeback efter en periode med lunkne jobtal fra USA og devalueringer i Kina. Det gavner potentielt set alle, der skal ud og købe bolig, men i øjeblikket er der en tendens til, at den lave rente bliver indregnet i huspriserne.

”Som regel deler sælger og køber gevinsten ved rentefald i porten, men i øjeblikket er det sælgers marked i de store byer, og derfor forventer jeg ikke, at den lavere rente vil komme køberne til gode,” siger Curt Liliegreen, sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter.

Han forventer derfor, at den faldende rente vil kunne give boligpriserne endnu mere vind i sejlene.

Ny chance for konvertering

Det gælder dog ikke kun for boligpriserne. Også konverteringsmarkedet, der kørte for fuld udblæsning i årets første måneder, kan få et mindre comeback.

”Mange af dem, der ikke konverterede deres 3,5 og 4 pct. lån til 1,5 pct. og 2 pct. i foråret, har nu chancen igen,” forklarer Curt Liliengreen.

2,5 pct. er stadig en attraktiv rente, vurderer Curt Liliengreen. Han tror, at mange af de boligejere, der ikke fik konverteret i foråret, vil kunne gribe chancen nu, men han vil ikke spå om, hvor længe 2,5 procentslånet fortsætter med at være attraktivt.

Tags

Anbefalede artikler