Besigtigelse af boligen

Inden du drager ud og kigger på bolig, er det en god idé, at du har gennemtænkt dit boligbehov og kender dit økonomiske råderum. Så er du bedre forberedt, hvis ønskeboligen skulle vise sig.

BOLIG

Du kan vælge at øve dig på at se på bolig ved at tage ud nogle gange til åbent hus – måske også til huse, der ikke har din umiddelbare interesse. På den måde lærer du at vurdere både muligheder og mangler. Prøv at abstrahere fra farver, du ikke kan lide, eller møbler du ikke bryder dig om. Vurder i stedet rummenes størrelse, lysindfald, og den generelle rumfordeling i boligen. Tag venner eller familie med, så I kan sammenligne indtrykkene.

Du skal give dig god tid til at gennemgå boligen i ro og mag. Du gør dig selv en tjeneste ved at kigge efter alle boligens svage punkter, selv om du umiddelbart er vildt begejstret. Er boligen istandsat med billige materialer? Er der underlige lappeløsninger? Er der skjolder efter fugt i hjørner, lofter, vægge?

Lugter der underligt/fugtigt/muggent eller på anden måde indelukket i nogle rum? Er der spærret af, så der er lokaler i boligen, man ikke kan se? Er der punkterede ruder? Vær kritisk i dine vurderinger, og spørg gerne ind til forhold, du er usikker på. En velforberedt ejendomsmægler bør kende ejendommen, og hvis det ikke er tilfældet, så er der endnu mere grund til at tjekke en ekstra gang.

Du skal også give dig tid til at kigge på nærområdet, naboejendommene og lytte efter støj/trafik og andre ting, der kan påvirke dit valg. Du vil ofte være ude at se på boliger om søndagen, hvor støjniveauet er lavt. Kig derfor på et kort og se, om der er store veje eller jernbaner i nærheden. Hvis det er tilfældet, bør du også besøge ejendommen, når støjen er værst – for eksempel i myldretiden.

Når du er seriøst interesseret, kan du medbringe din egen professionelle byggesagkyndige til at gennemgå huset. Hvis der foreligger en tilstandsrapport, skal du selvfølgelig også kigge den igennem. Også gerne med en sagkyndig. På den måde sikrer du dig mod ubehagelige overraskelser senere.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display