Benzin - de dyre dråber

Benzin er steget 25 procent siden 2007. Få svaret på, hvad der styrer udviklingen, og hvorfor tank stationerne sænker prisen på samme tid hver dag.

BOLIG

Mandag morgen før klokken 10. Det er tidspunktet, hvor du bør tanke, hvis du vil udnytte benzinselskabernes prispolitik. Det er den korte konklusion på et pristjek, som bilsalgsportalen Bilbasen har lavet for Penge & Privatøkonomi med udgangspunkt i 50 tankstationer i Århus og hovedstadsområdet i en periode over 14 dage.

»Det gode råd til bilisterne er, at de skal tanke om aftenen eller tidligt om morgenen,« siger informationschef Lene Bonde fra OK Benzin. Hun oplyser, at de endelige tal på tankstationernes prisskilte tager udgangspunkt i den pågældende dags listepris. Listepriserne er benzinselskabernes rettesnor for, hvad prisen på en liter brændstof skal være ud fra deres normale avancer på cirka en krone pr. liter benzin. Skatter, afgifter og moms ligger fast, så når de enkelte tankstationer sænker prisen, er det på bekostning af deres indtjening ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags