Banker samarbejder om nyt bolignetværk

Ny hjemmeside afslører prisen på din og din nabos b olig

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

De fire danske banker Sydbank, Nykredit Bank, Arbejdernes Landsbank og Spar Nord er gået sammen om at skabe en ny hjemmeside. Bolighed.dk hedder den, og idéen er ifølge hjemmesiden at øge gennemsigtigheden på boligmarkedet.

Inspireret af det sociale netværk Linkedin har hver eneste bolig på bolighed.dk et bolig-cv, hvor du kan se boligens anslåede værdi. Værdien er beregnet ved hjælp af data fra BBR-registret, Google Maps og samligninger af handelshistorikken i nabolaget.

Bolighed.dk slår sig op på, at sidens værdigæt rammer inden for5 pct. af salgsprisen for 46,6 pct. af husene. For 70,5 pct. af husene rammer hjemmesiden inden for 10 pct. af salgsprisen.

Du kan også se boligens værdiudvikling de seneste 12 måneder og en prognose på, hvordan boligens værdi forventligt vil udvikle sig de næste 12 måneder.

Ud over det nævnte bolig-cv kan du på et kort se den anslåede værdi på de andre huse i dit nabolag samt hvilke hus, der har været handlet det seneste år.

Boligejere har også mulighed for at markere deres bolig som muligvis til salg. Ligesom på Linkedin kan du så se, hvor mange der viser interesse for din bolig og svare på spørgsmål fra potentielle købere.

I første omgang er bolighed.dk kun tilgængelig i din browser, men der er en app på vej.

Tags

Anbefalede artikler