Annitas gamle hjem sprænges i luften

Rødovres to kæmper Ruskær og Agerkær sprænges i dag. Og husene rummer mange minder for tidligere beboere.

BOLIG

28 etager fordelt på to højhuse bliver søndag jævnet med jorden i Rødovre, når højhusene Ruskær og Agerkær må lade livet. De er ikke længere sikre nok til at huse beboere.

På kun få sekunder sprænges de to betonblokke, der blev bygget i midten af 50’erne, i luften – og med dem følger en masse minder.

Annita Leth er en af dem, der må se hele to af sine gamle lejligheder forsvinde. Hun har nemlig boet i begge højhuse, efter hun flyttede til området i 1986. Til at starte med boede hun i højhuset Agerkær i nogle år.

- Det var dejligt at flytte til Agerkær. Jeg var nyuddannet, og det var en god et-værelses lejlighed, der var til at betale. Jeg boede helt oppe på 13. etage, så jeg havde jo en flot udsigt over hele byen, husker hun.

Senere flyttede Annita Leth videre til en toværelses lejlighed i Ruskær for at få mere plads.

- Så mødte jeg en kæreste, mens jeg boede der. Og vi fik et barn. Så rykkede vi videre igen. Denne gang til noget større nede i lavhusene (huse beliggende ti meter fra de to højhuse, red.), fortæller hun.

Annita Leth kommer ikke til at savne de to huse. Til gengæld kommer hun til at savne de mennesker, der tidligere boede klods op og ned ad hinanden, men som nu bliver spredt for alle vinde.

Nogle af dem er blevet genhuset i området som Annita Leth selv, men andre har måtte søge længere væk.

- Jeg kommer til at savne beboerne. Alle kendte jo alle. Man mødte en masse mennesker i husene hele tiden, og det var et godt socialt sted at være. Ingen tvivl om det, slår hun fast.

Husenes beboere blev evakueret under en storm i 2007, fordi man frygtede, at Ruskær og Agerkær ville vælte.

Husene fik dog lov til at blive stående i nogle år, da det blev vurderet, at de ikke udgjorde en fare – men blot var i dårlig stand.

Tags

Cxense Display