Andelshavere kan sagsøge sælger for millioner

Ny afgørelse i Østre Landsret gør, at andelsboligejere kan sagsøge, hvis sælger har solgt til for høj en vurderingspris.

BOLIG

Hvis sælger har solgt en andelsbolig til en højere pris end den reelle handelsværdi, kan køber forlange at få fortjenesten retur.

En ny afgørelse i Østre Landsret slår nemlig fast, at det er sælgers ansvar at få indhentet en korrekt vurdering af boligens værdi hos en valuar. Det skriver Politiken.

En valuar er en ejendomsmægler, som andelsboligforeninger hyrer til at give boligerne en kontant værdi, inden andelene bliver sat til salg. Men i en række sager viser det sig, at valuarvurderingerne har været langt højere end de reelle handelspriser.

I den konkrete sag fra Østre Landsret har andelsboligforeningen Ringertoften i København fået godkendt, at beboerne samlet kan kræve 28 millioner kroner tilbage, fordi de mener, at de har købt deres andele for dyrt.

“Vi forventer nu, at de krav, som er rejst mod sælgerne i de øvrige sager, heller ikke er forældede,” siger advokat Jeppe Brandorff Stefansen fra Nielsen & Thomsen Advokater, der repræsenterer Ringertoften.

Han er sikker på, at afgørelsen får betydning for masser af lignende sager landet over.

Ifølge juraprofessor Mette Neville fra Aarhus Universitet er det sælgerne, som kommer til at betale regningen for de opskruede valuarvurderinger.

“De kommer til at bære den økonomiske øretæve for en forkert valuarvurdering,” siger Mette Neville, der tvivler på, at sælgeren kan sende regningen tilbage til valuaren.

Kilde: Politiken

Tags

Anbefalede artikler