Amerikansk aftale gør danske boliglån dyrere

Præsident Obamas gældsaftale gør det lidt dyrere at være dansk boligejer. Til gengæld betyder den også tryghed på det finansielle marked.

BOLIG

Det var ved at være sidste udkald for den amerikanske økonomi, da demokraterne og republikanerne i nat nåede frem til en aftale om gældsloft og besparelser på offentlige udgifter.

Og selvom der er langt fra danske veje og gader til Washington får aftalen formentlig betydning for boligejere herhjemme. Det skriver ekstrabladet.dk.

Udsigten til et USA i betalingsstandsning har nemlig holdt den danske rente nede, og nu hvor brodden er blevet taget af ustabiliteten, kommer situationen også til at se anderledes ud i Danmark.

“Så vi forventer at se lidt højere rente i den kommende tid. Men jeg tror, den bliver liggende på et temmelig lavt niveau,” siger chefanalytiker hos Danske Bank, Allan Von Mehren, til ekstrabladet.dk.

Det skyldes, at opsvinget efter finanskrisen er gået i stå igen, og renten bliver derfor holdt nede.

Men intet er som bekendt så skidt, det ikke er godt for noget. For den amerikanske gældsaftale betyder også en fornyet tiltro til det amerikanske marked, så aktierne er på vej op igen.

Var en aftale ikke kommet i hus, kunne det have betydet færre arbejdspladser og mindre vækst i store dele af verden, vurderer chefanalytikeren hos Danske Bank.

“Så er det da stadigvæk at foretrække, at renterne er lidt højere, men at man har mere sikker grund under fødderne, og for eksempel kan regne med det job man har og med, at tingene ikke er ved at køre af sporet igen,” siger han.

Derfor betyder præsident Obamas aftale lidt højere renter, men til gengæld tryghed på det verdens finansielle marked – herunder det danske boligmarked.

Kilde: ekstrabladet.dk

Tags

Anbefalede artikler