Afdragsfrit rekordlån på vej til boligejerne

Det er første gang nogensinde, at danskere får mulighed for at optage den slags lån.

BOLIG

Mens folk i Spanien og Grækenland går på gaden på grund af mangel på job og boliger, kan danskerne glæde sig over, at den finansielle uro i Sydeuropa gør det endnu billigere at flytte i hus.

I morgen åbner Nykredit som den første for et rekordlavt fastrentelån på 3,5 pct. uden afdrag. Det skriver Jyllands-Posten.

Det betyder, at boligejere får mulighed for at sikre sig et 30-årigt fastforrentet lån uden afdrag til den laveste rente nogensinde.

Indtil nu har den slags lån kun eksisteret i en udgave med afdrag.

Læs også: Pas på 3,5 procents-lånene

Lånet er særligt interessant for flekslånere, der ønsker mere sikkerhed. Renten på 3,5 pct. er ikke meget højere end den gennensnitlige F1-rente, der de sidste 15 år i snit har været på 3,3 procent.

Det nye, afdragsfrie lån er dog også interessant for låntagere, der sidder med fastforrentede boliglån med en rente på 5 og 6 procent.

Hvis du eksempelvis har et 5 procents-lån med en restgæld på en million, vil du kunne spare omkring 600 kroner om måneden ved at skifte til det nye rekordlån.

Inden man spurter i banken for at skifte lån, bør man dog lige se på risikoen for kursfald, siger Sune Worm Mortensen, der er chefstrateg i Nykredit, til Jyllands-Posten.

Banken forventer, at kursen på obligationen vil komme til at ligge på omkring 95-95,5 procent. Det indebærer en begrænset mulighed for, at kursen stiger over tid, mens renten falder, så man kommer til at miste penge.

“Står man for at skulle sælge sit hus inden for 1-2 år, så skal man overveje, om det er en risiko, man skal påtage sig”, vurderer Sune Worm Mortensen.

Kilde: Jyllands-Posten

Tags

Anbefalede artikler