Afdrag ekstra på boligen

Får du en større sum penge, kan det være godt at betale et ekstraordinært afdrag på dit boliglån. Se, hvad du skal gøre, hvis du har et fastforrentet eller variabelt lån.

BOLIG

Kommer du pludselig i besiddelse af et større kontantbeløb via et aktiesalg, arv eller måske en stor lotto­gevinst, og har du samtidig et realkreditlån, er der mange penge at spare ved at afdrage ekstraordinært på lånet. Penge & Privat­økonomis beregninger viser således en årlig gevinst på 15.000 kroner, hvis du vælger et ekstraordinært afdrag på 500.000 kroner på et fastforrentet realkreditlån frem for at lade beløbet stå på en lavt forrentet indlånskonto.

På et fastforrentet lån betaler du typisk 5 procent i rente inklusive bidrag, mens indlånet i banken i bedste fald giver et afkast på 2 procent årligt. Og det er faktisk ikke spor besværligt selv at score denne rentegevinst på 3 procent. Den direkte omkostning består af gebyrer på mellem 600 og 1.450 kroner til realkreditselskabet og et tidsforbrug på en halv til en hel time ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display